Tostada's met gebakken bonen en chorizo


Ingrediënten. 

  • 1 ui 
  • 200 g chorizo (stukje) 
  • 1 blikje rode kidneybonen (400 g) 
  • zout 
  • (versgemalen) peper 
  • 1 avocado 
  • 4 kleine tomaten 
  • 4 eetlepels olie 
  • 4 flour tortilla's (pak à 8 stuks) 
  • 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g) 
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 50 g geraspte belegen kaas (zakje à 150 g) 

Bereiding.

Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.