Ingrediënten.
- 1 ui
- 200 g chorizo (stukje)
- 1 blikje rode kidneybonen (400 g)
- zout
- (versgemalen) peper
- 1 avocado
- 4 kleine tomaten
- 4 eetlepels olie
- 4 flour tortilla's (pak à 8 stuks)
- 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 50 g geraspte belegen kaas (zakje à 150 g)
Bereiding.
Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.