Ingrediënten.
Voor 4 personen:
- 12 gamba's
- 4 eieren
- 1 dl slagroom
- 280 gram noedels
- 4 sereh-stengels
- 40 gram Japanse gember
- 4 takjes koriander
- zout
Bereiding.
Bereiding teriyaki saus: Snij de sinaasappel en de citroen in ¼ delen. Kook alles op en verwijder na het koken direct de citroen en de sinaasappel. Bindt de saus af met het zetmeel.
Pel de gamba’s, verwijder de darmkanaaltjes en spoel ze uit met koud water. Maak van de eieren, slagroom en zout dunne platte flensjes en rol ze op. Kook de noedels af en spoel ze koud. Bak de gamba’s licht aan in de wok, voeg vervolgens de noedels en een scheutje teriyaki saus er aan toe.
Leg dit in het midden van het bord en garneer het af met de sereh, koriander, gesneden omelet en de Japanse gember. Serveer de teriyaki apart in een kommetje.