Lauwwarme Zalmfilet met flinterdunne uiringen & komkommerreepjes

 


Ingrediënten. 

Voor 4 personen:
  • 12 zalmfilets, 30 gram per stuk
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels witte Balsamico
  • 1 theelepel mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie 
  • 1 bosje kervel 
  • zeezout 
  • witte peperkorrels 

Bereiding.

Olijfolie en azijn, 1 theelepeltje scherpe mosterd, zout, peper en gehakte kervel bij elkaar doen en doorroeren. Rode ui pellen en in super dunne ringen snijden. Komkommer halveren en ook flinterdun snijden. Niet de hele komkommer gebruiken, maar zelfde hoeveelheid als de rode ui. Vermeng deze met elkaar en zet in de koeling. Verhit de oven voor op 220 graden. Smeer de zalmfiletjes in met een beetje olijfolie vermengd met een paar druppeltjes citroensap. Strooi nog wat witte peper uit de molen en  zeezout uit de molen over de filets. Plaats de zalmfiletjes op een bakplaat bedekt met siliconenpapier (bakpapier). Plaats de zalm in de oven tot hij een beetje glazig oogt maar laat de zalm niet gaar worden (1 minuut) Leg 3 zalmfilets op een bord; eventueel kan er wat sla onder, bijvoorbeeld raketsla of baby leaf.Plaats een bergje ui-komkommermengsel op de filets. Schep er tenslotte wat kruidendressing overheen.