Krokant gebakken banaan - Glooay kak

 

Ingrediënten. 

  • 3 rijpe bananen
  • 165 g rijstebloem
  • 60 g tarwebloem 
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 4 el kristalsuiker
  • 5 el kokosrasp
  • 1 el sesamzaad
  • 125 ml koud water
  • 750 ml sojaolie voor te bakken

Bereiding.

Snij de bananen in de lengte door en deze weer in 3-4 stukken. In een grote mengkom mengen we alle droge ingrediënten goed door elkaar. Doe beetje bij beetje, al mengend, het water erbij Verhit in een wok de olie totdat hij begint te roken en draai dan het vuur op matig. Doop de stukken bananen in het beslag en doe ze in de olie. De bananen krijgen een betere textuur als u de wok er mee vult. Bak de bananen totdat ze goudbruin zijn en laat ze dan op keukenpapier uitlekken. Serveer ze heet of koud. Men kan ze maximaal 1 dag bewaren.