Ingrediënten.
- 1 uitgebeende kalfsborst
- 1 kg varkensgehakt
- 1 kg kalfsgehakt
- 100 g peterselie
- 250 g spek
- 2 uien
- 3 kruidnagels
- 1 wortel
- kruidentuiltje
- peper, zout
- maiszetmeel
- 1 l bouillon
- 3 komkommers
- bloem
- boter
Bereiding.
Been de kalfsborst uit en vul ze op met een mengsel van varkens- en kalfsgehakt, aangestoofde ui, gehakte peterselie, kruidnagel, peper, zout en spek. Bak het vlees aan in boter en schuif het dan in een braadslede in de oven. Bak verder gaar gedurende zowat een uur in een oven van 200 graden. Voeg halverwege het bakproces een versneden wortel, een ui en het kruidentuiltje toe en laat verder stoven. Bevochtig met de bouillon. Snij ondertussen komkommer in kleine stukken en stoof met een ui aan in boter. Voeg dit mengsel eveneens bij het vlees. Snij de tweede komkommer in dobbelsteentjes die je tegen het einde van het braadproces eveneens in wat boter aanstooft. Deze dobbelsteentjes dienen als garnituur. Bind de saus met opgelost maiszetmeel en kruid met peper en zout. Versnij het gebraad en giet er de saus over. Serveer met puree of gebakken aardappelen.