Kaiserbrötchen met zuurkool en Frankfurters

 


Ingrediënten. 

Aantal personen 4 Stuks.

  • 25 g boter
  • 1 ui (grofgesnipperd)
  • 1 zakje wijnzuurkool (ongekookt, 500 g)
  • 100 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 theelepel karwijzaad (kummel)
  • 1 blik Frankfurters (worsten)
  • 4 kaiserbrötchen
  • 2 eetlepels scherpe mosterd

Bereiding.

In pan helft van boter verhitten en ui 2-3 min. zachtjes fruiten. Zuurkool, bouillon en karwijzaad erdoor scheppen en zuurkool afgedekt in ca. 20 min. zachtjes gaarstoven. In worsten om de centimeter een inkeping snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en worsten 5 min. rondom bakken tot ze bruin zijn en wat krom trekken. Broodjes opensnijden en helften dun bestrijken met mosterd. Zuurkool op vier borden scheppen. Worsten erover verdelen. Kaiserbrötchen erbij leggen en eventueel extra mosterd en zure augurken erbij geven.