Ingrediënten.
- 8 plakjes Ganda ham of licht gezouten ham
- 175 g champignons
- 150 g roomkaas
- 4r sjalotjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 dl geuze Bellevue (fles van 30 cl of 75 cl)
- 1 el fijngehakte bieslook
- 6 kerstomaatjes
- 6 radijsjes
- 1 kropsla
- peper uit de molen en zout
Bereiding.
Kropsla goed wassen, laten uitlekken en in stukjes scheuren. Champignons schoonborstelen en in blokjes snijden. Sjalotjes schillen en zo fijn mogelijk snijden. 2 el olie verhitten in een koekenpan en hierin de champignons en sjalotjes zo kort mogelijk om en om bakken en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom champignons en sjalotjes mengen met de roomkaas, het bier en het fijngehakte bieslook. Op smaak brengen met peper en zout. Een uur laten opstijven in de koelkasten de plakjes ham hiermee vullen. De sla verdelen over de borden, ham rolletjes hierop leggen en garneren met gehalveerde kerstomaatjes en schijfjes radijs.