Ingrediënten.
- 1 ltr sojaolie om te frituren
- 400 g fijngehakte witte visfilet
- 1 el rode currypasta
- 1 ei, losgeklopt
- 3 el maïzena
- 1 tl kristalsuiker
- 1 el vissaus
- ¼ tl witte peper
- 40 cm kousenband, in fijne plakjes
- 2 citroenblaadjes, in fijne reepjes
- 1 kom met water
Bereiding.
Doe de vis en de rode currypasta in een vijzel en stamp alles smeuïg en het zich goed vermengt.
Voeg het ei, maïzena, suiker, peper en vissaus toe en stamp alles weer tot een smeuïg geheel.
Doe nu als laatste de gesnipperde bonen en de reepjes citroenblad erbij. Meng alles tot een luchtig geheel en de kleur van de massa egaal is. De bonen niet kneuzen. Vorm met je handen dunne platte koekjes. Gebruik een kom water om je handen nat te houden zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen. Laat ze langzaam en voorzichtig in de matig hete olie glijden. Bak ze totdat ze donker goudbruin zijn.
Noot:
Gebruik een kom water om je handen nat te houden zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen.
Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kip) kopen.
Bereidingswijze van de dipsaus:
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten. Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.