Entrecote à l’Os in Rode Wijn Gemarineerd

 



Ingrediënten. 

  •     2 dl rode wijn
  •     rasp + sap van 1 sinaasappel 
  •     2 el sojasaus 
  •     2 el platte peterselie, fijngehakt
  •     1 teentje knoflook, fijngehakt
  •     1/2 tl oregano
  •     4 el olijfolie 
  •     800 g runderentrecote met been (3 cm dik)
  •     1 teentje knoflook, in 2
  •     zout en peper 

Bereiding.

Marinade van rode wijn: meng in een kom de sinaasappelrasp en het sap, de sojasaus, de peterselie, het knoflook, de oregano, zout en peper. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Giet de marinade in een zelfsluitende diepvrieszak. Zet apart. Wrijf het vlees in met de halve teentjes knoflook. Voeg het vlees toe aan de marinade. Zet de zak gedurende 1 uur koel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm een grill voor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Gril 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Gaar het vlees gedurende 5 minuten in de oven. Rol het vlees in aluminiumfolie en laat nog minuten rusten om het gaarproces te voltooien. Snij het vlees in plakken. Bestrooi met zout en peper. Heerlijk met een gepofte aardappel en waterkers.