‘Chips’ van wijting

 


Ingrediënten. 

  • 300 g wijtingfilet
  • 30 g bloem
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bouillabaisse
  • 1 dooier
  • 1 gelatineblaadje
  • 2 rode pimenten
  • 10 g kappers
  • kruiden: saffraan, paprika, look, kummel, kerrie
  • 1 sjalot
  • 25 g parmezaan
  • 50 g fijngesneden verse kruiden

Bereiding.

Snijd de wijtingfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150° C tot ze volledig uitgebakken zijn. Kruid met peper en zout. Klop de mascarpone met de dooier half op. Los de gelatine op in de bouillabaisse. Meng met de mascarpone en kruid af. Laat opstijven in de koelkast. Meng er de kappers, sjalot, parmezaan en verse kruiden onder. Schik de chips op de crème in een potje. Werk af met bieslook.