Bonenchili

 



Ingrediënten. 

  • Voor 3-4 personen:
  • 400 gr. mager runderdergehakt
  • 700 gr. kapucijners (1 pot)
  • 400 gr. kidneybonen (1 bik)
  • 200 gr. haricots verts (geblancheerd)
  • 500 gr. tomaten pulp (1 pakje)
  • 250 gr. soepgroente (grof)
  • 3 el. olijf-, zonnebloem -of maisolie
  • 2 tl. gehaktkruiden (zonder toegevoegd zout)
  • 3 tl. chilipoeder
  • 1 paprika 
  • 1 ui

Bereiding.

Bereidingstijd: ca. 20 min.
Eenvoudig te maken.

 Kidneybonen, haricots verts en kapucijners uit laten lekker. Paprika, de zaadje verwijderen en in blokjes snijden. Ui pellen en in blokjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Gehakt met chilipoeder en   gehaktkruiden in ca. 5 min. rul bakken. Soepgroente, ui en paprika aan gehakt toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Kidneybonen, haricots verts en kapucijners toevoegen. Geheel in ca. 5 min. door en door verwarmen.