Ingrediënten.
- 100 g boter
- 200 g gerookt spek
- 20 kleine uitjes
- 250 g verse kampernoelies
- 2 preien
- 2 selders
- 2 wortels
- 2 aardappelen
- 2 flesjes Rodenbach
- 1 L vleesbouillon
- peper
- zout
Bereiding.
Laat de 100 g boter smelten en voeg er de 200 g in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe. Wanneer ze een mooie kleur hebben, neem je ze er met een schuimspaan uit op een bord. Behandel dan op dezelfde wijze de kleine verse uitjes. Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen. Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje. Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de kookpot af terwijl alles zachtjes verder kookt. Na 30' neemt men de soep van het vuur en men haalt het kruidentuiltje eruit. De rest wordt met de mixer fijngemaakt. Nadien voegt men er spek, ajuintjes en kampernoelies weer bij. Op smaak brengen met peper en zout. Indien de soep te dik uitvalt, kan men er nog water aan toevoegen. Laat opnieuw even opkoken. Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien warm op.