Aardappel-kippensoep

 


Ingrediënten. 

  • 1 kg aardappels vast
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 pot basis voor kippensoep met kipfilet
  • 2 enkele kipfilets, in stukjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 4 trostomaten, in stukjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiding.

Snij de aardappels in stukken. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de pompoen met de koriander, komijn en kaneelpoeder toe en bak alles omscheppend 5 minuten. Voeg de bouillon met 3 potten water, de kipfilets en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook. Kook de aardappel en de kip in ± 15 minuten gaar. Schep de kikkererwten en de tomaten erdoor en kook de soep nog 5 minuten door. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep hem in kommen. Garneer met de peterselie. Lekker met Turks brood.