Ingrediënten.
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 g Chorizo-worst (stuk)
- 1 rode paprika
- 600 g doorregen runderlappen
- 4 el olijfolie
- ½ tl paprikapoeder
- mespunt cayennepeper
- zout
- 1 flesje bockbier
- bloem
- 150 g zwarte olijven z. pit
Bereiding.
Voorbereiden: Uien in ringen snijden. Knoflook in dunne plakjes snijden. Paprikahalveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Worst in dikke plakken snijden en plakken weer door midden. Olijven halveren. Vlees in blokjes van 3 cm snijden. Bereiden: Vlees met paprikapoeder, cayennepeper, snufje zout en 2 eetlepels bloem bestrooien. Olijfolie in ruime braadpan verhitten. Blokjes vlees hierin rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen. Uienringen, knoflook, paprika en worst 5 minuten omscheppend in hete olie bakken. Vlees, olijven, bier en 30 cl water toevoegen en aan de kook brengen. Deksel op de pan leggen en vlees in ca. 2½ uur gaar sudderen.