Pollo con piña

 


Ingrediënten. 

  • 6 stukken kip
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • bieslook, fijngehakt
  • tomatensap (25 centiliter)
  • 60 gram rozijnen
  • de vers geraspte schil van een limoen

Bereiding.

Marineer de stukken kip, gekruid met peper en zout gedurende dertig minuten in limoensap. Overgiet de rozijnen met rum. Verhit de olijfolie in een pan en braad de kip. Schep de aangebraden kip in een grote schotel. Fruit de uien, en voeg later knoflook en de zoete pepertjes toe. Voeg vervolgens de gemarineerde rozijntjes toe en de geraspte limoenschil. Voeg daarna de gesnipperde bieslook, het tomatensap, zout en peper toe. Laat een kwartiertje doorsudderen. Voeg de kip toe en laat nog een vijftal minuten doorsudderen.  Voeg tot slot de brokjes ananas toe.