Peperpâté


Ingrediënten

  • 500 g magere varkenslap
  • 200 g vers vet spek
  • 300 g varkenslever
  • 1 schoongemaakte ui
  • 2 eetlepels Cognac
  • 2 eetlepels groene peperkorrels uit blik of potje
  • zout
  • 150 g in dunne plakjes gesneden vet spek

Bereiding

Draai de varkenslappen, het verse vette spek, de varkenslever en de schoongemaakte ui door een gehaktmolen met een voorzetplaat met vrij grote openingen, zodat een vrij grof gehakt ontstaat.
Vermeng het gehakt met de Cognac, de peperkorrels en wat zout. Kneed alles goed dooreen.
Bekleed een pâtépot met plakjes spek en vul de pot met het gehaktmengsel. Dek het geheel af met nog wat plakjes spek. Doe een deksel op de pot of sluit hem af met aluminiumfolie.
Plaats de pâté in een bak kokend water en bak hem ca. 11/2 uur in een op 175 oc voorverwarmde oven. Laat de pâté afkoelen en plaats hem daarna, eventueel onder bezwaar in de koelkast.
Snijd de pâté voor het serveren in plakken en geef er vers stokbrood en boter bij.