Ingrediënten.
- 500-600 g kipfilet
- 1/2 l karnemelk (indien je de kip wilt marineren)
- mespunt zout
- 1 tl cajunkruiden
- 1 tl peper
- 4 el bloem
- plm. 750 ml zonnebloemolie
Bereiding.
Snijd de kipfilet in repen en marineer deze 8 tot 24 uur in de karnemelk. Voor het bereiding van deze fried chicken kan je het marineren achterwege laten maar dat doet natuurlijk wel iets af aan de smaak.
Meng de bloem met de peper, het zout en de cajunkruiden (houd je van uitgesproken smaken voeg dan gerust wat extra cajunkruiden toe). Haal de kipreepjes één voor één door het bloemmengsel.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok, skottelbraai of hapjespan.
Bak de kipreepjes in niet te grote porties (doe ze stuk voor stuk in de pan om plakken te voorkomen) in ongeveer vier minuten per portie knapperig bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar de porties op een bord onder aluminiumfolie tot je alles hebt gebakken.