Ingrediënten.
Aantal personen 4 Stuks.
- 750 g zoete aardappels, geschild
- 50 g gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 15 g verse peterselie, fijngehakt
- 30 g rucolasla, grofgesneden
Bereiding.
Aardappels in 20 min. bijna gaar koken. Aardappels afgieten en iets laten afkoelen. Spek in droge grote braadpan in 5 min. krokant uitbakken. Pijnboompitten toevoegen en al omscheppend goudbruin bakken. Aardappels in plakken snijden. Spek en pijnboompitten uit pan nemen. Olie in braadpan schenken. Aardappels en kikkererwten 3 min. bakken, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af peterselie en rucola erdoor scheppen. Spekjes en pijnboompitten erover strooien.