Kerriewokschotel

 


Ingrediënten. 

Aantal personen 4 Stuks.
  • 750 g zoete aardappels, geschild
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 30 g rucolasla, grofgesneden

Bereiding.

Aardappels in 20 min. bijna gaar koken. Aardappels afgieten en iets laten afkoelen. Spek in droge grote braadpan in 5 min. krokant uitbakken. Pijnboompitten toevoegen en al omscheppend goudbruin bakken. Aardappels in plakken snijden. Spek en pijnboompitten uit pan nemen. Olie in braadpan schenken. Aardappels en kikkererwten 3 min. bakken, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af peterselie en rucola erdoor scheppen. Spekjes en pijnboompitten erover strooien.