In witte wijn gestoofde kip

 


Ingrediënten. 

  • 25 g boter
  • 250 g in reepjes gesneden gekookte ham
  • 1 in vier stukken verdeelde kip van ± 1250 g
  • zout
  • peper
  • gemalen koriander
  • gemalen komijn
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 12 gevulde groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes 

Bereiding.

Smelt de boter in een pan.Beleg de bodem van de pan met de helft van de reepjes ham. Leg de stukken kip in de pan en bestrooi ze met wat zout, peper, koriander en komijn. Leg de rest van de reepjes ham op de stukken kip.Schenk de witte wijn en de bouillon in de pan en voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip in ± 45 minuten zachtjes gaar sudderen. Leg de stukken kip en de reepjes ham op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte tot ongeveer de helft van het volume in. Schenk wat van de ingekookte saus over de stukken kip en garneer het gerecht met de olijven en de kappertjes. Geef de rest van de saus apart bij het gerecht.