Gegratineerde deegwaren met zeevruchten

 

Ingred

iënten. 

  • 400 g groene tagliatelle  
  • 1 blokje gevogeltebouillon 
  • 150 g boter  
  • 800 g tongfilets zonder vel noch graten  
  • 8 gepelde scampistaarten  
  • 2 wortelen  
  • 2 takken groene selder  
  • 4 tomaten  
  • 4 soeplepels cognac  

Bereiding.

Kook de deegwaren al dente in gezouten kokend water met het bouillonblokje. Laat uitlekken en leg opzij. Doe zout op de tongfilets en rol ze op. Spoel de scampi snel onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Laat de gepelde tomaten uitlekken en hak ze grof. Maak de wortelen en seldertakjes schoon en snij ze in staafjes. Bak in een grote pan de tongrolletjes en de scampi gedurende 3 minuten in hete boter. Neem ze uit de pan, houd ze warm en fruit in de plaats de fijngesneden groenten. Doe zout en peper bij, giet de cognac erover en laat 5 minuten sudderen op zacht vuur. Spreid de deegwaren uit op de bodem van een ingeoliede gratineerschotel. Leg daarop de tongrolletjes, de scampi en tot slot de groenten. 
Klop de verse room, de droge witte wijn en de geraspte gouda en giet dit alles over de bereiding. 
Bestrooi met klontjes boter en gratineer 15 tot 20 minuten in een hete oven. Dien onmiddellijk op