Gebakken mie - Pad Thai

 


Ingrediënten. 

  • 2 el sojabonenolie of arachideolie.
  • 4 teentjes knoflook, gepeld, geplet en gehakt
  • 1 th chilipoeder
  • 4 gepelde rauwe grote garnalen / veggie: weglaten
  • 50 gr tofu in reepjes van 1 cm
  • 1 ei / vegan: weglaten
  • 2 el nam-pla / veggie: lichte sojasaus
  • 1 tl kristal suiker
  • 3,5 dl warm water

Bereiding.

Doe de olie in een wok en zet deze op een matig vuur en verwarm de olie 20 sec.
Doe de knoflook en de chilipoeder erbij en roerbak deze tot het begint te geuren.
Doe de garnalen erbij  en bak ze tot ze van kleur veranderen. Doe nu de tofu erbij.
Breek nu het ei boven de wok en doe direct de nam-pla en suiker erbij. Roerbak alles snel zodat het ei kruimig wordt.
Schuif het geheel met de spatel naar boven zodat de bodem vrij komt.
Giet het water op de bodem van de wok en doe de rijst-noedles erbij en kook ze gaar.
Voeg de pinda's en de taugé toe en roerbak alles nogmaals 20 sec. en voeg dan de lente ui toe.
Wanneer de rijst-noedles droog gekookt zijn draaien we het vuur uit en sprenkel het sap van de limoen over de rijst-noedles. Serveer.

Noot:
Voor de 'gebakken mie Thai style' moeten er 4 smaakmakers toevoegd worden om voor de juiste smaak te zorgen.
Dit zijn: 
  1. nam-pla voor het zoute
  2. suiker voor het zoete
  3. limoensap of rijstazijn voor het zure
  4. gedroogde chilli's voor het pikante