Ingrediënten.
Voor 12 stuks
- 1 blikje maïskorrels (netto 150 g, Bonduelle),
- 1 rode peper,
- 1 eetlepel jalapeñopeperreepjes (potje, Casa Fiësta),
- 300 g bloem,
- 1 zakje bakpoeder,
- 100 g geraspte oude kaas,
Bereiding.
Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In zeef maïs goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Peper wassen, schoonmaken en zaadjes verwijderen. Peper in dunne reepjes snijden. Jalapeñopeper in stukjes snijden. In kom bloem, bakpoeder en kaas door elkaar roeren. Achtereenvolgens maïs, rode peper en jalapeñopeper, eieren, melk en olie erdoor roeren. Muffinvorm invetten (of papieren vormpjes op bakplaat zetten) en muffinbeslag erin scheppen. In midden van oven muffins in ca. 15 minuten lichtbruin en gaarbakken. Serveren met tomatensalsa of kaasdip.