Ingrediënten.
- 500 g gehakt runder of hoh
- 1 sjalot
- 1 groot ei
- mespunt nootmuskaat
- 2 tl mosterd
- 3 beschuiten
- boter
- 1 volle el bloem
- 2 uien
Bereiding.
Pel en snipper de sjalot. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Meng het gehakt met de sjalot, ei, nootmuskaat en mosterd. Wrijf hierboven de beschuit fijn en kruid met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en vorm er ballen van. Smelt boter in een braadpan en bak de gehaktballen aan alle kanten aan. Neem uit de pan en fruit de ui in het vet tot ze licht kleuren. Bestrooi ze dan met de bloem en laat 1 minuut zachtjes garen. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Roer goed door en voeg de ballen weer toe en laat alles 25-30 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.