Beenhammetje met aardappelpuree

 

Ingrediënten. 

  • beenham Amerikaans gekruid
  • 40 g gezouten boter
  • 2½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 750 g panklare sperziebonen 
  • 4 zakjes aardappelpureemix à la minute, pak à 8 zakjes
  • (versgemalen) peper
  • zout

Bereiding.

Bereid ham volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter met de peterselie en peper naar smaak door elkaar. Schep de boter op een stukje huishoudfolie en vorm er een rolletje van. Laat het in de koelkast opstijven. Kook de sperziebonen in ± 7 minuten in water met zout beetgaar. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ham in plakken. 
Giet de boontjes af en snijd de boter in plakjes. Leg de plakjes op de groente.
Serveer de ham met de groente en de puree.